Gemeente Vlist / Actueel / Projecten / Groepsaankoop SamenZonneEnergie Zuid-Holland

Groepsaankoop SamenZonneEnergie Zuid-Holland

Dit item is verlopen op 24-12-2013.

Gemeente Vlist zet zich actief in om het opwekken van duurzame energie onder bewoners te stimuleren. Meer zonnepanelen in de gemeente zorgen voor een groener milieu. Ook kunnen inwoners van onze gemeente besparen op hun energierekening door te kiezen voor zonnepanelen.

Daarom organiseren we samen met 23 andere Zuid-Hollandse gemeenten en iChoosr een groepsaankoop voor zonnepanelen onder de naam SamenZonneEnergie.

SamenZonneEnergie

De groepsaankoop zorgt voor een scherp geprijsd aanbod. SamenZonneEnergie biedt u een compleet zonnepanelensysteem, inclusief materiaal, installatiewerk en monitoring. Tijdens het hele proces wordt u voorzien van informatie via de website www.SamenZonneEnergie.nl en de helpdesk (0800 7263665).

Hoe werkt het?

• U kunt zich t/m 30 oktober gratis en vrijblijvend inschrijven op http://www.SamenZonneEnergie.nl/zuidholland
• Op 31 oktober vindt een veiling plaats onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers
• Uiterlijk 11 november ontvangt u uw persoonlijk aanbod van de leverancier met het beste bod
• Als u voor 15 december uw persoonlijk aanbod accepteert, verzorgt de winnende leverancier uw complete zonnepanelensysteem

Rendement van zonnepanelensystemen

Het rendement en de terugverdientijd van de zonnepanelen wordt voor u berekend in uw vrijblijvende persoonlijk aanbod, die u ontvangt na inschrijving. Deze hangt af van een aantal factoren zoals de prijs van de zonnepanelen, de situering van uw huis ten opzichte van de zon en de kWh prijs van elektriciteit. U kunt op de website zelf een daktest uitvoeren om te kijken of u dak geschikt is.

Wie kan er meedoen?

Alle inwoners van Zuid-Holland mogen deelnemen aan deze groepsaankoop, zolang ze eigenaar van een huis (en dak) zijn, of toestemming hebben van de verhuurder. Ook MKB kan zich inschrijven voor de groepsaankoop.

In veel gevallen kunnen zonnepanelen vergunningsvrij geplaatst worden. Klik op de eerste link onderaan deze pagina om de brochure 'Zonnepanelen vergunningsvrij' te downloaden voor meer informatie. Woont u in een rijksmonumentaal pand of in het beschermd dorpsgezicht Vlist? Klik dan op de tweede link onderaan deze pagina om de notitie 'Zonnepanelen op monumenten' te downloaden voor de voorwaarden. Als blijkt dat u een vergunning nodig heeft kunt u contact op nemen met bouw- en woningtoezicht van de gemeente Vlist, telefonisch te bereiken op 0182-348400.

Installateurs

Bij de installatie van de zonnepanelen worden lokale installateurs betrokken. Installateurs die interesse hebben in onderaannemerschap kunnen zich inschrijven via www.ichoosr.com/leveranciers. De biedende leveranciers ontvangen de gegevens van ingeschreven installateurs, en kunnen deze mogelijk benaderen met een voorstel tot samenwerking in het kader van deze groepsaankoop.