Gemeente Vlist / Actueel / Nieuws / Invoering oud papiercontainers groot succes

Invoering oud papiercontainers groot succes

Dit item is verlopen op 11-07-2012.

6% meer oud papier opgehaald

De invoering van oud papiercontainers in de gemeente Vlist is een groot succes. In 2011 heeft de gemeente 6% meer oud papier ingezameld dan in 2009. Doelstelling is om in 2015  te voldoen aan de landelijke doelstelling van 95 kg per inwoner per jaar Wethouder Van Dorp overhandigde aan het einde van de bijeenkomst  nieuwe informatieborden aan de verenigingen die het oud papier inzamelen.

Op 20 maart jl. vond een bijeenkomst plaats over de invoering van oud papiercontainers in de gemeente Vlist. Doel van de evaluatie was om - samen met de verenigingen en de inzamelaar - te bespreken of de invoering van de papiercontainers heeft geleid tot de gewenste resultaten en verwachtingen.

De oud papier verenigingen zijn alle drie zeer tevreden over de invoering van de oud papiercontainers en de samenwerking die hieruit voort is gekomen. Ondanks de recessie is er in 2011 circa 6% meer oud papier opgehaald dan in 2009. De omliggende (K-5) gemeenten hebben daarentegen in 2011 circa 3% minder oud papier ingezameld dan in 2009. Wethouder Van Dorp: ‘Wij zijn uitermate tevreden over de resultaten met de papiercontainer. We halen meer papier op dan vorig jaar, terwijl er landelijk een terugloop zichtbaar is. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee van onze inwoners. Complimenten aan allen die daar het afgelopen jaar aan hebben bijgedragen.’

Gezien de uitkomsten van de evaluatie, en de reacties van burgers, is de invoering van oud papiercontainers een groot succes te noemen. Doelstelling is om in 2015 nog meer oud papier gescheiden op te halen om zo te voldoen aan de landelijke doelstelling van 95 kg per inwoner per jaar.
Aan het einde van de bijeenkomst overhandigde wethouder Van Dorp nieuwe informatieborden aan de verenigingen. Deze borden worden maandelijks door vrijwilligers in de gemeente geplaatst om de burgers te informeren dat op zaterdag oud papier wordt ingezameld.