Gemeente Vlist / Actueel / Nieuws

Nieuws

Op deze pagina vindt u het meest actuele nieuws van de gemeente Vlist.

 • Gemeentekantoor tijdens feestdagen gesloten

  (11-04-2014)

  In de maanden april, mei en juni staat er een aantal feestdagen op de agenda. Hierdoor is het gemeentekantoor op de onderstaande dagen gesloten.

 • Winnaars fotowedstrijd gemeentegids

  (11-04-2014)

  De gemeente Vlist schreef eind vorig jaar een fotowedstrijd uit voor de gemeentegids 2014-2015. In totaal zijn er 28 foto’s ingestuurd. Uit alle inzendingen koos de jury drie winnaars.

 • Wat zijn de parkeerregels in gemeente Vlist?

  (11-04-2014)

  Onlangs berichtten wij dat er voornamelijk bij de Emté op de Goudseweg verkeerd geparkeerd wordt, maar dat blijkt niet de enige plek. Verkeerd geparkeerde auto’s blokkeren de doorgang voor voetgangers, rolstoelgebruikers, mensen met kinderwagens enzovoorts. Wat zijn de regels ook alweer?

 • Activiteiten Nationale Sportweek

  (11-04-2014)

  Van 19 tot en met 26 april 2014 organiseert de NOC*NSF voor de elfde maal de Nationale Sportweek. In deze week kunnen kinderen kennis maken met diverse sporten. Hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten in de gemeente Vlist.

 • Huis-aan-huis controle op het bezit van honden.

  (11-04-2014)

  Het SVHW regelt de hondenbelasting via de gemeentelijke belastingen. Voor de controle op hondenbezit is het Velpse bureau LEGITIEM BV in de arm genomen. De controleurs van dit bureau gaan binnenkort in uw gemeente langs de deuren om het hondenbezit te inventariseren.

 • Wilt u het wandelnet in de Krimpenerwaard monitoren?

  (04-04-2014)

  Vindt u het leuk om te wandelen, geniet u van de wandelpaden bij u in de omgeving en vindt u het leuk om daarvoor te zorgen? Meld u dan aan bij Veelzijdig Boerenland als vrijwilliger monitoring wandelnet.

 • Informatieavond CPO goed bezocht

  (04-04-2014)

  Op woensdag 2 april organiseerde gemeente Vlist een informatiebijeenkomst over woningbouw in Bovenkerk door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De avond werd goed bezocht door geïnteresseerden. Er was veel belangstelling voor het samen (laten) bouwen van een eigen woning.

 • Verslag bijeenkomst jongerenontmoetingsplek

  (04-04-2014)

  Op dinsdag 11 maart 2014 vond de informatieavond over de jongeren ontmoetingsplek (JOP) in Stolwijk plaats. De bijeenkomst werd bezocht door omwonenden, ook de jongeren waren goed vertegenwoordigd.

 • Wethouder Crouwers plaatst folderdisplay bij De Zoete Hoek

  (28-03-2014)

  Wethouder Bart Crouwers van de gemeente Vlist plaatste vandaag het eerste exemplaar van de 'Welkom in Vlist' folderdisplay bij De Zoete Hoek in Haastrecht. Naast dit eerste exemplaar worden vandaag nog negen displays geplaatst bij ondernemers in Haastrecht, Stolwijk en Vlist.  

 • Aanvragen subsidie 2015

  (28-03-2014)

  Het formulier voor het aanvragen van instellings- en waarderingssubsidies voor 2015 is vanaf nu te vinden op www.gemeentevlist.nl.

 • Nationale Sportweek: doe mee met uw vereniging!

  (28-03-2014)

  Van 19 tot en met 26 april 2014 organiseert de NOC*NSF voor de elfde maal de Nationale Sportweek. Een landelijk sportevenement dat als voornaamste doel heeft om de sportparticipatie in Nederland te verhogen. Dit door het promoten van sport en bewegen. U kunt ook meedoen met uw vereniging!

 • 2 april 2014: informatieavond CPO in Bovenkerk

  (28-03-2014)

  Op 2 april 2014 organiseert gemeente Vlist een informatiebijeenkomst over woningbouw in Bovenkerk door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

 • Gemeente gaat strenger toezien op regels voor hondenbezitters

  (27-03-2014)

  Oproep: spreek elkaar aan en help mee uw omgeving schoon te houden

 • SamenZonneEnergie in uitvoering

  (21-03-2014)

  Ziet u steeds meer zonnepanelen in de wijk? Dat kan, want deze maand worden in Vlist bij de deelnemers aan het project SamenZonneEnergie zonnepanelen geïnstalleerd. Het gaat om in totaal 820 zonnepanelen voor 74 huishoudens in de gemeente.

 • Stand van zaken uitbreidingsplan Bos en Water in Haastrecht

  (21-03-2014)

  Eind vorig jaar berichtte gemeente Vlist dat er met betrekking tot de ontwikkeling van het uitbreidingsplan Bos en Water vertragende factoren waren. Ook hadden de projectontwikkelaars laten weten meer tijd nodig te hebben om tot uitvoering van de werkzaamheden over te gaan. Inmiddels is er een planning opgesteld.

 • Aangepast sporten

  (21-03-2014)

  Heeft u een beperking die het onmogelijk maakt om deel te nemen aan een reguliere sportvereniging? Er zijn diverse mogelijkheden in de regio om toch te kunnen sporten!

 • Inzameldag Klein Chemisch Afval (KCA) op 29 maart

  (21-03-2014)

  Cyclus haalt op 29 maart op afspraak het KCA afval bij u thuis op. U kunt zich telefonisch aanmelden via telefoonnummer 0182-547500 tot uiterlijk 27 maart 15.00 uur.

 • Aanhangwagen te lang geparkeerd

  (21-03-2014)

  Op de parkeerplaats gelegen aan de Kievitslaan staat al enige tijd een open aanhangwagen zonder kentekenplaat geparkeerd die met een ketting is vastgebonden. De BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) verzoekt de eigenaar van de aanhanger om deze direct te verwijderen, anders wordt hij door de gemeente weggehaald en opgeslagen.

 • Kraamvrouwenpad gesloten

  (21-03-2014)

  In de weilanden van onze polders broeden veel weidevogels. Hiervoor is rust nodig. Daarom is het Kraamvrouwenpad tijdens het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni gesloten.

 • Gratis compost

  (21-03-2014)

  Op 5 april kunt u tussen 10:00 en 12:00 uur compost in zakken ophalen. In Stolwijk kunnen de zakken worden afgehaald op de gemeentewerf. In Haastrecht bij het Concordiaplein.

 • Gemeente Vlist zet samenwerking met Wecycle voort

  (19-03-2014)

  De gemeente Vlist zet de samenwerking met Wecycle voort. Alle afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) die inwoners inleveren op de milieustraat worden afgegeven aan Wecycle, die ze optimaal laat recyclen. Wecycle is de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert.

 • Terugblik bijeenkomst jongerenontmoetingsplek in Stolwijk

  (17-03-2014)

  Vorige week dinsdag 11 maart 2014 vond de informatieavond over de jongeren ontmoetingsplek (JOP) in Stolwijk plaats. De bijeenkomst werd bezocht door omwonenden, ook de jongeren waren goed vertegenwoordigd.

 • 300e Burgernet-deelnemer in Haastrecht ontvangt bloemen

  (17-03-2014)

  Monique Cruz Torres van Taxi Torres uit Haastrecht is de 300e deelnemer van Burgernet in Haastrecht. Een reden voor een bloemetje, zoals ook door burgemeester Evenhuis werd toegezegd tijdens de informatiebijeenkomst op 3 december vorig jaar.

 • Interview met Energiecoach Bep Kalmeijer

  (17-03-2014)

  Tot wel € 200,00 per jaar besparen op uw energierekening? Dat kan vrij eenvoudig als u weet waar u op moet letten. Vorig jaar zijn er, op initiatief van de gemeente, energiecoaches opgeleid die het afgelopen stookseizoen gratis advies op maat gaven. We vroegen een van de energiecoaches, Bep Kalmeijer, naar zijn ervaringen.

 • Periodieke controles gasnet door Stedin

  (17-03-2014)

  Netbeheerder Stedin is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van duizenden kilometers elektriciteitskabel en gasleidingen in de provincies Zuid-Holland, Utrecht en de regio’s Noord-Oost Friesland, Weert, Amstelland en Kennemerland. Om de kwaliteit van de gasnetten optimaal te houden, controleert Stedin tussen maart en oktober dit jaar in diverse gemeenten het gasnet. Dit is een periodieke en preventieve controle.

 • Handhavingsjaarprogramma 2014

  (13-03-2014)

  In 2010 heeft de gemeenteraad de Handhavingsnota K5 vastgesteld. In het verlengde daarvan heeft het college van burgemeester en wethouders op 4 maart 2014 besloten het Handhavingsjaarprogramma 2014 vast te stellen. In dit jaarprogramma heeft het college aangegeven op welke onderwerpen het komende jaar toezicht gehouden wordt.

 • Verkeersbesluit elektrisch oplaadpunten te Haastrecht

  (13-03-2014)

  De gemeente Vlist heeft besloten twee parkeerplaatsen  aan de Julianalaan, schuin tegenover huisnummer 2, te Haastrecht aan te wijzen als parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische voertuigen. 

 • Website herindeling Krimpenerwaard online

  (07-03-2014)

  De vijf Krimpenerwaard gemeenten - Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist - gaan per 1 januari 2015 op in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard.

 • Wat gaat u dit weekend doen?

  (06-03-2014)

  Zin om iets leuks te gaan doen? Hier vindt u een evenementenkalender met een overzicht van activiteiten en evenementen in de gemeente Vlist.

 • Medio april: KIES helpt kinderen van gescheiden ouders

  (06-03-2014)

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin Vlist organiseert medio april een spel- en praat groep voor Kinderen In een Echtscheiding Situatie (KIES). Eén op de zes kinderen maakt tegenwoordig de echtscheiding van ouders mee.

 • Uitkomsten wijkschouwen Haastrecht en Stolwijk

  (06-03-2014)

  In november vorig jaar organiseerde gemeente Vlist voor het eerst een wijkschouw, in de wijk Stein in Haastrecht. Vervolgens vond op 15 januari jl. een wijkschouw plaats in de Schilderswijk en de wijk Overwetering in Stolwijk. De gemeente heeft voor de punten die tijdens de wijkschouwen genoteerd zijn, bekeken welke oplossingen en/of antwoorden er zijn. Voor sommige punten is nog niet duidelijk wat de oplossing moet zijn, die volgen later.

 • Politie Krimpenerwaard bindt strijd aan met auto-inbrekers

  (05-03-2014)

  In de week van 3 tot en met 7 maart 2014 besteedt het team Krimpenerwaard van de politie eenheid Den Haag, samen met de gemeenten en partners extra aandacht aan diefstal uit auto. Veel van deze diefstallen worden gedaan door gelegenheidsdieven. Veel diefstallen kunnen echter eenvoudig voorkomen worden als de eigenaren ‘waardevolle’ spullen niet in de auto te laten liggen. Tijdens de actiedagen worden autobezitters gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen treffen om de kans op een diefstal te verminderen.

 • Aanvraag reisdocument niet mogelijk op 6 en 7 maart 2014

  (28-02-2014)

  De overheid verlengt vanaf 9 maart 2014 de geldigheidsduur van het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart voor personen van 18 jaar en ouder van vijf naar tien jaar. 

 • Burgemeester en wethouders bezoeken twee bedrijven in Stolwijk

  (28-02-2014)

  Burgemeester Aaltina Evenhuis, wethouder Bart Crouwers en wethouder Ton van Dorp brachten op donderdag 27 februari 2014 een bezoek aan ABA Bandenservice Stolwijk en De Hollandse IJssel. Deze bedrijven zijn beide gevestigd op het industrieterrein Stolwijk-Zuid.

 • Thema Bouwen: meer informatie over een omgevingsvergunning

  (28-02-2014)

  De komende weken informeren wij u over wat u moet doen als u in of om uw woning wil gaan (ver)bouwen, slopen of iets anders in uw woonomgeving wil veranderen (zoals het aanleggen van een uitrit of het aanbrengen van reclame). De volgende thema’s komen aan bod: bouwen, slopen, kappen, inritten, reclames en aanleggen. Deze week vertellen wij u meer over het thema bouwen.

 • Geen gemeenteraadsverkiezingen in maart

  (21-02-2014)

  De gemeente Vlist gaat per 1 januari 2015 - samen met de gemeenten Bergambacht, Nederlek, Ouderkerk en Schoonhoven - op in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Dit betekent dat er geen gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden in maart van dit jaar.

 • Een jongerenontmoetingsplek in Stolwijk? Praat mee!

  (21-02-2014)

  Gemeente Vlist organiseert op dinsdag 11 maart 2014 een bijeenkomst met als onderwerp een jongerenontmoetingsplek in Stolwijk. De gemeente hecht waarde aan uw mening, u bent dus van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Zowel jongeren, ouders en andere belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur in De Stolp, Jan Steenlaan 16 in Stolwijk.

 • Fleurig en gezellig: Bloembaskets in Haastrecht

  (21-02-2014)

  Afgelopen jaar hing Haastrecht vol met bloembaskets. Een schitterend gezicht! De bloembaskets werden gefinancierd door ondernemers en particulieren. Ook dit jaar willen we Haastrecht weer in de bloemen zetten. Want een fleurig en gezellig dorp is in het belang van bewoners, bezoekers en ondernemers!

 • Wijzigingen vrijwilligerspolis

  (21-02-2014)

  Voor de vrijwilligersverzekeringen blijft de gemeente aangesloten bij het collectieve verzekeringspakket van de Vrijwilligerspolis. Vanaf nu hoeft u zich niet meer te registreren of aan te melden. Alle vrijwilligersorganisaties en alle vrijwilligers in de gemeente zijn automatisch verzekerd.

 • Vrijwilligers gaan op bezoek bij 80-jarigen

  (21-02-2014)

  Meld u ook aan als vrijwilliger!

 • Gemeente wijst grond in Bovenkerk aan voor CPO

  (14-02-2014)

  Gemeente Vlist heeft met advertenties in de IJsselbode geïnventariseerd hoeveel belangstelling er is voor de realisatie van woningen door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) in Bovenkerk. Naar aanleiding van het aantal belangstellenden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de betreffende gronden in Bovenkerk daadwerkelijk aan te wijzen voor CPO.

 • Verhoog de veiligheid in uw buurt, neem deel aan Burgernet!

  (14-02-2014)

  Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Met de deelname aan Burgernet kunt u een actieve rol spelen bij de veiligheid in uw directe omgeving.

 • Politie controleert op fout parkeren Goudseweg

  (14-02-2014)

  Tijdens de wijkschouw die vorige maand plaatsvond, ontving de politie meerdere meldingen van het feit dat er regelmatig auto’s geparkeerd worden op de rijbaan of het trottoir van de Goudseweg vlakbij supermarkt EmTé.

 • Nieuwe wandelpaden in Vlist geopend

  (10-02-2014)

  Wandelend genieten van het oer-Hollandse poldergebied

 • NLgeeft: een nieuw initiatief van het Oranje Fonds

  (07-02-2014)

  Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties met geld en kennis en met campagnes als NLdoet en Burendag. Het fonds merkt dat organisaties op allerlei manieren aan geld proberen te komen. Logisch, de noodzaak groeit, maar er is minder geld beschikbaar. Daarom start het Oranje Fonds samen met sociale organisaties een nieuwe, jaarlijks terugkerende actie: NLgeeft. Gezamenlijk roepen we mensen en bedrijven op om geld te geven aan sociale organisaties in hun provincie.

 • Aangifte verhuizing niet altijd voldoende voor SVB

  (07-02-2014)

  Als u bij de gemeente aangifte doet van uw verhuizing, wordt dit ook automatisch doorgegeven aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Als de verhuizing echter een wijziging in de samenstelling van het huishouden betekent, dan moet u déze wijziging alsnog zelf doorgeven aan het SVB.

 • Wethouder Van Dorp geeft startschot voor inzamelingsacties Voetbalvereniging Haastrecht

  (03-02-2014)

  Op zondag 2 februari gaven wethouder Ton van Dorp en Sparta-speler Michel Breuer uit Haastrecht het startschot voor extra inzamelingsacties ten behoeve van een nieuw clubgebouw voor Voetbalvereniging Haastrecht. Noodzakelijk voor een mooie en sportieve toekomst van de VVH-spelers.

 • Nieuwe wandelpaden in Vlist geopend

  (31-01-2014)

  Wandelend genieten van het oer-Hollandse poldergebied

 • Veel belangstelling voor informatieavond veiligheid en woninginbraakpreventie

  (31-01-2014)

  Op woensdagavond 29 januari 2014 organiseerde gemeente Vlist een informatieavond over veiligheid en woninginbraakpreventie in De Stolp in Stolwijk. De ongeveer 80 aanwezigen kregen actuele informatie over de veiligheid in Vlist en tips van een ex-inbreker.

 • Tweede netwerkbijeenkomst VlistOnderneemt

  (31-01-2014)

  Workshops, dineren en netwerken

 • Klachten en/of meldingen openbare ruimte

  (06-01-2014)

  Om de dienstverlening te optimaliseren worden alle klachten en meldingen die betrekking hebben op de openbare ruimte vanaf 2 januari 2014 centraal bij de gemeente gecoördineerd.

 • Voorgenomen wijziging vaarregels in Vlist vanaf 2014

  (06-08-2013)

  Gemeente Vlist is voornemens per 1 januari 2014 nieuwe vaarregels op te nemen in de Algemeen Plaatselijke Verordening voor de wateren binnen de gemeente Vlist, met uitzondering van de Hollandse IJssel.

 • Externe commissie Midden-Holland gaat van start

  (15-09-2012)

  De provincie Zuid-Holland en de tien gemeenten uit de regio Midden-Holland hebben afgesproken dat een onafhankelijke externe commissie wordt ingesteld die medio september van start gaat.

 • Uitslag Tweede Kamervierkiezingen 2012

  (13-09-2012)

  De uitslag van de Tweede Kamervierkiezingen in de gemeente Vlist is bekend.

 • Gezamenlijke raadsbijeenkomst De Nieuwe Regio

  (30-08-2012)

  Woensdag 29 augustus jl. vond in het Huis van de Stad in Gouda een informatieve raadsbijeenkomst plaats over de visie op regionale samenwerking met als werktitel ‘De Nieuwe Regio’. Ruim 100 raadsleden uit de tien betrokken gemeenten waren aanwezig om te luisteren naar de burgemeesters die de visie op deze avond met elkaar presenteerden.

Archief

Dorpsplein 8, 2821 AS StolwijkLogo waarmerk drempelvrij
Postbus 51, 2820 AB Stolwijk
Telefoonnummer 0182-348400
info@gemeentevlist.nl

 

Lees voor Print
vergroten letters op deze website
Hoog contrast